Kaikelle on eka kertansa. Myös tälle minun blogille. Tai sille, että kirjoitan KUNTOILUSTA.  Viimeistä kertaa on yleensä hankalampi ennalta määrittää, mutta näillä näkymin tämä aihe on taputeltu aika tasaseksi 21 päivän aikana. Ehkä jopa ennemmin, mutta ei nyt maalailla heti piruja pitkin seiniä.

Tänään otin osaa ekaa kertaa johonkin sekopäiseen haasteeseen. Tiedättehän näitä kyykkyhaasteita, hyppyhaasteita, lankkuhaasteita yms. sosiaalisessa mediassa kiertäviä "joukolla-liikkumaan-vitun-ihanaa-ja-kannustavaaaaa!!!!"  No ei ole. En tykkää yhtään. Tuollaiset nettitsemppaus-kamppanjat nostattaa minun kohdalla yleensä lähinnä verenpainetta, ei kuntoa. Jos kurinalainen homma ei muutoin ala veeituttaa, loppujen lopuksi sen "hyvän fiiliksen" pilaa kuitenkin joku kilpailuhenkinen hullu tuttavasi/kaverisi/työtoverisi, joka kyselee lähes päivittäin sinun tuloksiasia ja vertaa niitä omiinsa.

Annoin kuitenkin kieroutuneelle uteliaisuudelleni periksi ja työkaverini sai houkuteltua mukaan Tikiksen "Koko kropan treenihaasteeseen."  Tähän väliin on varmaan tärkeä huomauttaa, että nettitsemppaushaistavittuhaasteiden lisäksi  vihaan tuota sanaa "tikis" tai "olla tikissä", miten perkeleessä se nyt pitää vääntää. Tikki on mulle ommel. Ja se, että joku on tikissä, kuulostaa minun korvaan siltä, että ihminen on jotenki epätoivoisesti ja kivuliaasti parsittu kasaan. Vaikka kyllähän se joidenkin kohdalla voi pitää paikkansa, aika armottomia elämäntapoja ihmiset tänäpäivänä harrastaa ollakseen parhaassa mahdollisessa fyysisessä ja henkisessä kunnossa. En oikeastaan edes välitä tietää mistä moinen urbaanisana on saanut alkunsa, periaatteessa ymmärrän mitä se tarkoittaa, mutta en ikinä tässä elämässäni haluaisi käyttää tuota sanaa omassa puheessani enkä kuvaillessa omaa tai kenenkään muunkaan olemusta. Henkilökohtaisesti olen vakuuttunut siitä, että tässä kielessä on olemassa niin monta vähemmän ärsyttävää sanaa, joita voi käyttää tuon älyttömän ilmaisun sijasta - VOIDAANKO PLIIS KÄYTTÄÄ NIITÄ.

Tarkempaa selostusta tästä hikijumpan kulusta en ala kertomaan, sen voi tsekata vaikka tuolta http://www.tikis.fi/. Homman nimi on kuitenkin se, että käytännössä en ole siis kellekään tilivelvollinen, eikä mikään taho seuraa teenkö näitä treenejä oikeasti. Periaatteessa voisin vain kusettaa kaveria, että joo olen tehny kaiken kiltisti. Tämä on oikeastaan tärkein syy miksi halusin ottaa tämän homman käsittelyyn kirjoittamalla siitä - olen aika saamaton paska kun sille päälle satun ja toivon tämän vuodattamisen tulevan myös rutiiniksi, siinä missä muutaman hassu kyykkypaska-vatsarutistusliike päivittäin. Ei se nyt niin vaikeaa voi olla oikeasti vai voiko?

Tänään oli siis ensimmäinen haasteen päivä ja heti pääsin vähän kuspissaamaan treenareitten silmään, jesh!!! No ikävä kyllä en varsinaisesti, mutta pientä anarkistista iloa sain revittyä silti. Tänään sattui olemaan muutenkin viikon ainoa rutiinonomainen ryhmäliikuntasuoritus, johon osallistun ja sattumalta siihen kuului myös haasteessa vaadittuja liikehdintöjä. Luonnollisesti laskin, että ne liikkeet on jo tekemällä kuitattu, eikä kotona tarvinnut tehdä kuin kaksi puuttuvaa sarjaa, minkä ansiosta en ainakaan vielä kyllästänyt tähän touhuun. Mahtavaa. Tuskin maltan odottaa mitä seuraavat 20 päivää tuovat tullessaan. (lue: että mitähän v*ttua tästäkin tulee)